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FOOD // Vegetarian Bolognese Sauce

ragu veg

Hello lovelies, I hope you all had a great weekend. Today I cooked a delicious vegetarian ragu alla bolognese (or, bolognese sauce) for dinner and I’d like to share the recipe with you. Obviously, this recipe is quite different compared to the original, since I don’t use any meat but, believe me, it’s just as tasty as the real one. I just replace meat with soya. It couldn’t be any easier!

Ingredients for 4 serves:

-250 gr of ready-to-cook soya(if you’re using the dehydrated one, please note that you have to leave it into a bowl of water for 30 minutes, then press and squeeze it!) minced

-2 tbsp olive oil

-1 big onion, or 2 small (chopped)

-1 carrot (chopped)

-1 stick of celery (chopped)

-1 garlic clove (chopped)

-2 bay leaves

-2 tbsp salt

-1 glass of red wine

-200 gr tomato puree

Take a saucepan and let the oil heat,  add chopped onions, carrot, celery and garlic, frying until softened and add the minced soya. Let it cook until it has browned, then pour in the wine and boil until it dries off. Reduce the temperature, add tomato sauce, salt and bay leaves. Cover with a lid and simmer for 20/30 minutes. Done! If you like it, you add some fresh black pepper and parmesan cheese….Bon appétit! ;)

*****

Ciao a tutti e bentrovati! Oggi, per cena, ho preparato delle penne integrali con ragù vegetariano di soya e ho pensato di condividere la ricetta con voi. Ovviamente la ricetta sarà un po’ diversa dal ragù tradizionale, dal momento che non utilizzo carne, ma credetemi…è buono quanto quello “vero”! Semplicemente, sostituisco la carne con la soya. Niente di più facile!

Ingredienti per 4:

-250 gr di soya pronta all’uso (se usate quella disidratata, ricordatevi di lasciarlo in ammollo per almeno 30 minuti e di strizzarla bene prima di cucinare!)tritata

-2 cucchiai di olio extravergineoliva (evo)

-1 cipolla grande o due piccole (tritate)

-1 carota (tritata)

-1 gambo di sedano (tritato)

-1 spicchio di aglio (tritato)

-2 foglie di alloro

-2 cucchiaini di sale

-1 bicchiere di vino rosso

-200 gr passata di pomodoro

Mettete l’olio in una pentola e fate scaldare. Aggiungete la cipolla, la carota, il sedano e l’aglio tritati, fate soffriggere finchè si ammorbidiscono e aggiungete il seitan. fate cuocere finchè diventa un po’ dorato e aggiungete il vino, lasciate evaporare. Abbassate la fiamma e aggiungete passata di pomodoro, figlie di alloro e sale. Coprite con un coperchio e lasciate cuocere a fuoco lento per circa 20/30 minuti. Ed è fatto! Se vi piace, potete aggiungere del pepe nero fresco e/o del parmigiano…Bon appétit! ;)

ragu veg

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