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FOOD // Croque Monsieur

7ef694e6712311e2879322000a9f1376_7Some days are really, really busy…today is one of those days. I didn’t have time to cook a proper lunch and I was not feeling like eating another sandwich or, at least, not the same old one. What about a Croque Monsieur then?!  Easy to do, rich, and so good…yes! This is my recipe, the basic one, but you can add grilled vegetables instead of ham, or add more cheese…it’s up to you and your taste. What you need: The bread. I only eat whole wheat flour braed, but of course you can use your favourite one. Two slices for a croque monsieur. The cheese: Gruyère and Parmesan. You need two cups of each and you need some softened butter (I use vegetable margarine). The ham (skip it if you’re a vegetarian or if you don’t like it…you can add grilled courgettes or eggplants instead) Ok, let’s start! Spread some butter on each bread slice and spread half the grated Gruyère, then cover with the slices of ham. Now sprinkle the rest of the Gruyère on top of the ham and press the other slice of bread and press it down. Now sprinkle the top side of the sandwich it with half the Parmesan and press it in. Put the sandwich into the oven (on the very top level) and grill it for about 5 minutes. After 5 min. (the cheese should be golden brown) turn it over, sprinkle Parmesan and grill for another 5 minutes. Then remove it from the grill and…bon appétit! 12

Ci sono delle giornate in cui ho talmente tante cose da fare che non ho proprio il tempo di prepararmi un vero pranzo…oggi è una di quelle giornate. Solo che non avevo proprio voglia di mangiare un altro panino o, per lo meno, non il solito panino. Perchè non un Croque Monsieur allora?! Facile da fare, sostanzioso e così buono…sì! Questa è la mia ricetta, quella base, ma potete aggiungere verdure grigliate al posto del prosciutto o più formaggi…dipende tutto dal vostro gusto personale. Cosa occorre: Pane. Io mangio solo pane di farina integrale ma naturalmente potete usare quello che preferite. Due fette per un Croque Monsieur. Il formaggio: Gruviera e Parmigiano. Circa 100 grammi di ognuno. E anche un po’ di burro ammorbidito (io uso la margarina vegetale). Il prosciutto cotto (passate oltre se siete vegetariani o non vi piace, oppure sostituitelo con delle zucchine o melanzane grigliate) Bene, iniziamo! Imburrate le due fette di pane e cospargete di Gruviera grattuggiato, ricoprite con due fette di prosciutto cotto, rispolverate con un altro po’ di Gruviera, chiudete con l’altra fetta di pane e pressate bene. Ora cospargete il Parmigiano e mettete in forno (nella parte più alta) funzione grill per 5 minuti. Dopo 5 minuti (il formaggio dovrebbe comunque essere ben dorato) giratelo, cospargete con altro Parmigiano e lasciate per ancora 5 minuti. Ora potete estrarre il vostro Croque Monsieur dal forno e….bon appétit!

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